בתחום עיצוב הפנים ישנן מגמות המתחדשות בכל שנה ושנה, ואנחנו משנים, משדרגים, מוסיפים או גורעים רהיטים, שטיחים, חפצי נוי, ווגופי תאורה בהתאם לטרנדים העכשוויים. מהן המגמות הבולטות השנה ואיך לאמץ אותן? ממש כמו באופנה שאנחנו לובשים, גם בתחום עיצוב הפנים ישנן מגמות המתחדשות בכל שנה ושנה, ואנחנו משנים, משדרגים, מוסיפים או גורעים רהיטים, שטיחים, חפצי נוי, צבעוניות ואפילו צבעי קיר בהתאם לטרנדים העכשוויים. כמובן, מגמות סוציו- אקונומיות ותהליכים כאלה או אחרים שעוברים על העולם, משפיעים מאוד גם על האופן בו אנחנו מעצבים את הבתים. לדוגמא, בהשפעת מגפת הקורונה, יותר ויותר בתים עברו שינויים על מנת שיהפכו לפרקטים ונוחים יותר, ויתמכו בעבודה מהבית למשל. עוד מגמה שהחלה להסתמן בתקופה ההיא, היתה שבבתים רבים השקיעו יתר תשומת לב בעיצוב ואבזור המטבח, שהיה פעיל מסביב לשעון בתקופה ההיא. אז גם השנה, מסתמנים כל מיני טרנדים חדשים בתחום עיצוב הבית. החל משילוב של גוונים זהובים ועד מעבר לתאורה צמודת תקרה, מינימנליסטית ומודרנית - כמה מגמות שיבלטו בתחום עיצוב הפנים בזמן הקרוב.
הטרנד הזה מתאים באופן מדויק לחורף שבפתח. מדובר בגווני זהב חמים ומנצנצים. כל סקאלת הצבעים שאנחנו מכירים בשקיעת השמש - החל מהצהובים ועד לכתומים וחומים, עם נגיעת ברק, יוסיפו טאץ׳ של יוקרה לחללי הבית. עם זאת, כדאי לשלב את הגוונים האלו בחוכמה, במיוחד אם הלכתם עד הסוף ובחרתם בזהב ממש. עודף במתכות זהובות עלול ליצור מראה שהוא ההיפך מיוקרתי ומסוגנן.
מעצבי רהיטים זיהו את ההזדמנות לקרב בין אנשים באמצעות האופן בו הם חולקים ישיבה על ספה. המעצבים של העידן חדש, מציעים מבחר של אפשרויות ישיבה שכולן נועדו לעודד את השיחה והאינטימיות בין אנשים. דבר שהלך והתרחק מאיתנו, תרתי משמע, בעידן הקורונה והמסכים, וכעת נעשה ניסיון כן להחזיר אותו. מתוך כך, נראה למשל ספות מעוקלות, כאשר כל מי שיושב בהן למעשה פונה זה לזה, על אף שיש לו מספיק מרווח על מנת לשמור על המרחב האישי. רהיטי ישיבה כמו ספות וכורסאות, יתוכננו כך שהיושבים עליהם לא יצטרכו לסובב את הראש שלהם בכלל.
כןֿ, אנחנו אוהבים ספות וכורסאות. אי אפשר להאשים אותנו. מדובר בסנטר של רוב הבתים, בלב הסלון. בהמשך לסעיף הקודם, עם כל הרצון שלנו בקרבה, לפעמים מתחשק לנו לשבת לבד על כורסא, בפרטיות מוחלטת ולקרוא או לצפות בטלוויזיה. אם כן, נראה שגם כורסאות יחיד, עלתה קרנן במהלך השנים האחרונות. בשנה הקרובה נראה יותר כורסאות בהשראת הקווים, החומרים והצבעים של שנות ה-60. הדבר יבוא לידי ביטוי באמצעות משענות גב גבוהות, כיסוי בד וכיסוי עור. כורסאות עם מסגרות עץ אגוז, רגליים מניקל שחור וגימורי פליז מוברש ברונזה במסגרת וברגליים.
מגמת תאורה חדשה זו עוסקת בהפשטת צבע לחלוטין, תוך הדגשת צורה במקום זאת. מנורת לד צמודת תקרה, בצורת עיגול חלק ומלוטש, עם אור בגוון לבן קריר, היא דוגמה מושלמת לטרנד הזה. יש בה משהו מינימליסטי, נקי ואפילו קצת חללי ועתידני. מעבר לטרנד, מצורות צמודות תקרה יתאימו מאוד לבתים שהשטח בהם מאתגר, מאחר והן יסייעו בחיסכון במקום בחלל, לעומת למשל גופי תאורה תלויים.
עוד מגמה שהחלה את דרכה בתקופת הקורונה, היא שימת דגש על עיצוב חדרי האמבטיה. בעבר הגישה כלפי העיצוב בחללים אלו היתה מאופקת, והתאפיינה בצבעוניות מינימליסטית, לרוב מונוכרומטית, שהסתכמה בלבן, שחור וכחול. בשנים האחרונות, הצבעוניות העזה דווקא החלה לבוא לידי ביטוי בחדרי אמבטיה. בשנה הקרובה נראה שימוש באירחי וינטג׳ בדוגמאות עשירות וצבעוניות עזה, כמו למשל אריחים בסגנון ארט דקו, בצבעים של ורוד עתיק, חום וכתום. לשמרנים מביניכם, לא חייבים לצפות את כל קירות החדר באריחים הצבעוניים, אלא שלעתים מספיק לשלב נגיעות של אריחים בסגנון עתיק ועשיר פה ושם, או לחילופין, לצפות בהם קיר אחד בלבד. זה יעשה את העבודה.
מי אמר עבודה מהבית ולא קיבל? אז כאמור, אחת המגמות שהתפתחו בעקבות מגיפת הקורונה והבידודים, היא כמובן המעבר לעבודה מרחוק, או במילים אחרות - עבודה מהבית. התהליך הזה לא רק גרם לנו להשקיע יותר בעיצוב ובנוחות של חללי הבית השונים, אלא גם אילך רבים מאיתנו לארגן פינת עבודה מסודרת בתוך הבית, שתסייע לנו להתמקד בעבודה. אחד הטרנדים שמתחילים להסתמן בנושא הזה, ובמיוחד בקרב אלו שאין להם חדר נפרד להקצות לצורך חדר עבודה, הוא הקמת פינת עבודה שהיא חלק אינטגרלי מספריה, מזנון או פריטי ריהוט אחרים. למעשה, באופן זה, פינת העבודה מוסווית באמצעות הרהיט הגדול שהיא חלק ממנו, או פשוט חבויה בנישה צידית. הרי שערימת ניירות ולפטפוט הם אינם המראה הכי אסתטי בסביבה. שידות עתיקות כמו סקרטרים, עם משטח עבודה נשלף, חוזרות להיות באופנה, ולשמש ביום כשולחן כתיבה ומחוץ לשעות העבודה, כשידה סגורה, שעין בלתי מזוינת לא תוכל לנחש שמסתתר שם שולחן עבודה ואולי גם ניירת ובלגן.
מגמות של מודעות סביבתית ואקולוגית, הולכות ותופסות תאוצה בעולם, והן משפיעות על כל הרגלי הצריכה שלנו. אנשים ברחבי העולם מפתחים מודעות למקורות מהם מגיעים המזון שהם אוכלים, הבגדים שהם רוכשים וגם הרהיטים שאנחנו מכניסים הביתה. לא פחות חשוב, מתפתחת גם המודעות לתהליך הייצור המזהם של כל אלו ולמה שקורה עם כל אלו כאשר אנחנו כבר לא משתמשים בהם וזורקים אותם לאשפה. מתוך כך מסתמן תהליך של נטייה למינימליזם ולהסתפק בפחות, גם כשהדבר נוגע לרהיטים ולחפצי נוי בבית.
לכתבה הבאה ← → לכתבה הקודמת